Jezelf weer terugvinden en mogen zijn wie je bent

Het lijkt erop dat je jezelf kwijt bent

Je voelt jezelf regelmatig angstig en lusteloos. Je kunt jezelf niet zo goed concentreren, hebt bijna geen energie of voelt jezelf somber. Je raakt snel in paniek en slaapt niet goed. Signalen die vragen om hulp.

Deze gevoelens kunnen zwaar rusten op je innerlijk en uiteindelijk je hele leven bepalen. Je komt terecht in een vicieuze cirkel waar je zelf moeilijk uit komt. Je raakt steeds verder verwijderd van het leven dat je zo graag zou willen leiden, en van de ware persoon die je bent.

Ik ga samen met je op zoek naar een manier van leven waarbij je, ondanks alle tegenslag die er is geweest of op dit moment nog steeds is, in staat bent om eigen keuzes te maken en vooral te kunnen genieten van alle mooie dingen.

Ik werk vanuit een diepe overtuiging dat ieder mens in staat is zijn eigen ‘pijn’ te dragen. Wanneer je die kracht in jezelf weer kunt voelen, ontstaat ook de ruimte en de energie om je eigen keuzes te maken, te handelen en te genieten van je leven.

Therapievormen

Acceptence and Commitment Therapy  (ACT)

Dit is de nieuwste vorm van gedragstherapie waarbij je direct in je eigen leven aan de slag kunt met oefenen. Je gaat je sterker voelen en er ontstaat meer ruimte voor het ervaren van al die dingen die belangrijk zijn in jouw leven. Ja, daar hoort pijn en verdriet ook bij! En juist omdat je daar anders mee om leert gaan ontstaat er ook meer ruimte voor geluk en balans.

Traumaverwerkingsmethode EMDR

Wat gebeurt er met je na een schokkende, pijnlijke of beangstigende gebeurtenis? Sommige mensen zijn in staat om deze zelf te verwerken, anderen lopen vast in deze verwerking en krijgen daar klachten van. EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een effectieve en wetenschappelijk bewezen vorm van therapie om nare gebeurtenissen uit het verleden te verwerken en weer ontspannen door het leven te gaan.

Mijn praktijk

psychotherapie en coaching

Bas Rijnders
Rijksweg 240
6582 AB  Heumen (Nijmegen)

Voor een auto is ruime parkeergelegenheid aanwezig.

Het OV (buslijn 83) stopt 50 meter vanaf de praktijk. Er gaat ook regelmatig een trein naar station Mook/Molenhoek

T 06 – 44 85 88 92
E info@psychotherapierijnders.nl

©2018 Praktijk Rijnders voor psychotherapie en coaching | regio: Nijmegen, Molenhoek, Malden, Heumen | website gemaakt door be optimized